Övriga vänner

Här listar vi andra företag, personer och samarbetspartners som vi arbetar med.

Alstra AB

Alstra är vår leverantör av webbenkäter. De har utvecklat ett effekti­vt verktyg, Survey Generator, som hjälper oss att enkelt skapa, skicka och analysera vad våra kursdeltagare tycker om våra kurser, kursledare osv.

Att bli förälder - Skapa minnen av framtiden

Eva Johansson erbjuder en rad bra appar, meditationer och utbildningar för dig som vill arbeta med din personliga utveckling eller inför din graviditet och föräldraskap. Förutom det terapeutiska har hon en förankring i NLP. Fina avslappnings- och mentalaövningar för både den blivande mamman och pappan.

Aqua Mama

Aqua Mama tillhandahåller vattengympa för gravida. Syftet är att ge kroppsinsikt och främja rörelseglädjen och andningstekniken. Avslappningsövningar så som flytövningar kombineras med olika andningstekniker.

Barnmorskeförbundet

I syfte att ta fram ett grundläggande material för blivande föräldrar samarbetar vi med Barnmorskeförbundet, Karolinska Institutet samt förlossningspedagog Jeanette Brandt.

BarnNet

Antalet barnprylar ökar ständigt och det är svårt att få en överblick över vilka prylar som egentligen finns på marknaden. Därför finns BarnNet. Här ska du hitta ALLA barnprodukter som säljs i svenska butiker. Här hittar du kontaktinformation till tillverkare/importörer och även information om vilka butiker som säljer produkterna.

Bodil Bergman Hughes - fotograf

Bodil är en underbar fotograf som bland annat har fotograferat Anna Frisk till omslaget av hennes bok "En riktigt födelsedag - inspiration och verktyg för blivande föräldrar". Bodil har specialiserat sig på gravida och på bebisar - titta in på hennes sida och låt dig inspireras! Om du går AnnasProfylax får du en fin rabatt.

Butik21.se - 10% rabatt på gravid-produkter

Vi samarbetar med www.butik21.se där du finner bra produkter för gravida. Här hittar du sköna stödstrumpor för svullna ben/åderbrock, amningsbehå och gördlar som ger magen stöd under graviditeten. Ange rabattkoden "annasprofylax" när du beställer så får du 10% rabatt.

Camilla Polfeldt

Camilla är grafisk formgivare och har bland annat gjort vårt kurskompendie.

Cecilia Hörnell

Cecilia erbjuder enskilda och par stödsamtal för den/de som känner rädsla och oro inför förlossningen. Cecilia nås på

070-5170828 och tar emot vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm.

www.alltforforaldrar.se

ProfylaxGruppen samarbetar med en av Sveriges största kunskapsbanker kring föräldraskap och att vara gravid.

Eat Clean

Eat Clean är webkursen för dig som är gravid och, precis som de allra flesta andra gravida, har mängder med frågor och funderingar kring kost och hälsa. Vad ska man äta? Vad bör man undvika? Hur påverkas kroppen och barnet av kosten?
Louise (Forskare, PT o Kostrådgivare) och Jeanette (Leg Dietist) besvarar dina frågor om kost och via vårt diskussionsforum ger vi dig personliga råd samt svarar på just dina frågor.

Eat Clean innebär att du väljer mat som innehåller den näring och de byggstenar som din kropp behöver. Under kursen hjälper vi dig att fatta bättre beslut och ge dig den trygghet du behöver för att börja resan mot ett hälsosammare liv för både dig och ditt barn.

Egen barnmorska

För en trygg och avslappnad födsel

Vi önskar alla blivande föräldrar en så bra födelseupplevelse som möjligt. En väg att uppnå detta kan vara att föda med en barnmorska du/ni känner.

Födelsevrålet - din jour som blivande förälder

Födelsevrålet är en föräldrar organisation som arbetar för en bättre förlossningsvård. Mailjouren - där barnmorskor, doulor, förlossningsläkare och fysioteraputer svarar på mailfrågor. Föräldrarjouren kan oroliga gravida och nyblivna föräldrar (och föräldrar i allmänhet) söka sig för att få stöd av en medförälder.

Födelsevrålets hemsida hittar du här:  http://www.fodelsevralet.se

Och jouren hittar du här (du kan även klicka på rubriiken): http://www.fodelsevralet.se/fodelsejouren/

Födelsevrålets fb sida hittar du här: https://www.facebook.com/fodelsevralet/?fref=ts

JennieYoga

Jennie Liljefors är profylaxinstruktör och utbildad yogainstruktör. Hon är idag bosatt i Alassio, Italien, där hon leder Yogaklasser.

Kajsa Nyström

Kajsa är barnmorska och har varit kursledare på ProfylaxGruppen. Kajsa leder även workshopen "Att leda föräldragrupper", för Mödravårdspersonal. En spännande dag där du som personal inom mödra- och barnhälsovård får många praktiska verktyg med dig att direkt använda i dina grupper. Utbildningsdagen ger en modell för hur man interaktivt kan arbeta med grupper.

Karin Grönberg, Loumé18

Karin är illustratör och har hjälpt oss illustrera fina bilder.

Lundmyr of Sweden

Våra fina produkter som vi säljer på våra kurser är framtagna av Mia Lundmyr på Lundmyr of Sweden. Vi rekommenderar varmt ett varmt, smärtlindrande vetebälte och en mycket användbar mamma/barn olja.

m&u

mi&u design – en bättre värld till våra barn!
Kläder med kvalitet & charmig design Vi designar och säljer hållbara ekologiska barnkläder med hög kvalitet och giftfria tryck noga utvalt för dig och din baby. Genom vårt unika koncept där sagan om vår prins och prinsessa och deras vänner finns som en röd tråd vill mi&u bjuda in alla barn till en värld av upptäckarlust och äventyr.

Välkommen till www.miandu.se alla Prinsar och Prinsessors värld!

Odis

Organisationen för doulor i Skandinavien.

Pappaforum.se

Mötesplats för pappor på nätet.

PiasProfylax

Pia Jarevik är barnmorska och har utbildat sig hos ProfylaxGruppen till Licensierad Profylaxinstruktör. Vid sidan av sitt arbete som arbete på förlossningen i Karlskrona driver hon sitt företag och håller kurser i profylax.

Små Änglar

En föräldraförening som har som ändamål att stödja familjer som förlorat barn under graviditet, förlossning eller under spädbarnstiden.

SOFinA BILDER

Sofia Pettersson är fotograf och den som har fotograferat alla våra kursledare.

Svenska Downföreningen

Ibland föds barn med downs syndrom. Vill du ha kontakt med andra föräldrar till barn med downssyndrom?

Svenska Institutet för Sorgbearbetning

Handlingsprogram för känslomässig läkning vid dödsfall, separationer och andra förluster. Alla våra kursledare har gått utbildningen för att ha verktyg om de möter någon blivande förälder som tidigare förlorat ett barn.

Stödcentrum mot incest

Förening där du kan få stöd om du tidigare varit utsatt för övergrepp och behöver extra stöd och förberedelse inför din förlossning. Föreningen drivs av medlemmar som alla själva varit utsatta. Jourtel: 08-696 00 95 mån kl. 10-12 och onsd kl. 19-21.

Stödföreningen "HOPP"

Är en stödförening mot sexuella övergrepp. Tel. 08-644 03 55 eller jourtel 020-44 33 55 mån + ons k. 18-20.


Yasuragi Hasseludden
Yasuragi Hasseludden är en fridfull oas där du kan njuta av japanska bad, energigivande aktiviteter och sköna behandlingar. Vi har två förstklassiga restauranger från de läckraste japanska och asiatiska köken.

Profylaxgruppen håller dessutom Profylaxkurser i denna fridfulla miljö!

Läs mer här.

Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Vill du få vårt nyhetsbrev - anmäl dig här:

Jag godkänner att min e-postadress lagras hos Profylaxgruppen.

 

Följ oss på facebook Gilla oss på facebook

Kurslokal
Katarinavägen 19, 2tr i Stockholm
(ATP Ateliers lokaler)

Postadress
Arkitektvägen 47
168 32 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.