AnnasProfylax

Kurs­en AnnasProfylax vänder sig till alla gravida som vill förbereda sin förlossning med andning, avslappning, mental träning och coach­ning. Kursen är praktiskt orienterad och omfattar mycket övningar både individuella och för paret. Vi fokuse­rar mycket på partnern och de verktyg som behövs för att vara mammans bästa stöd. Genom att träna andning, avslappning och positiv visualisering enligt psykoprofylaxmetoden kommer ni förberedda till både kropp och själ till förlossningen.

En modern psykoprofylax!

När värkarna startar och vi får ont är det vanligt att vi spänner oss och slutar andas. Profylax betyder "förebyggande" och i förlossningsvärlden förebygger vi syrebrist och smärta. I kursen får ni lära er en andningsteknik som leder till avslappning. När vi slappnar av gynnar det förlossningsförloppet på olika sätt.

Andningstekniken har sin utgångspunkt i den klassiska psykoprofylax- tekniken men har i vår tappning individualiserats, utvecklats och förenklats.

BOKA HÄR

Tid att träna

Att andas och slappna av "på kommando" kräver träning. När du är stressad, rädd eller har ont vill kroppen göra precis motsatsen, därför behöver du lära in ett nytt beteende. För att ha goda marginaler rekommenderar vi att man går kursen ca två månader före beräknat förlossningsdatum, alltså någon gång från vecka 32 och framåt. Då finns det gott om tid för träning, reflexion och förberedelse. Det är självklart aldrig för sent att gå kursen. Bättre att ha tränat en gång än inte alls. Under "VANLIGA FRÅGOR" kan du läsa mer om profylaxen, annars är du varmt välkommen att höra av dig!

Kursens fyra vitala byggstenar

 1. Andning och avslappning - När vi har ont spänner vi kroppen automatiskt. Rätt andningsteknik och avslappning gör att du upplever mindre smärta. Med hjälp av andningen ”kapas” smärttopparna och livmoder och barn säkras en jämn syretillförsel.

 2. Mental förberedelse – Med ett mål i sikte är det lättare att orka hela vägen. Under kursen skapar ni en målbild, hittar strategier för olika situationer och tränar visualisering.

 3. Partnerns Roll – Hur kan du som partner känna dig trygg och vara det bästa stödet för din kvinna? Du får egna verktyg så att du kan hjälpa mamman till ökad avslappning. Vi hjälper er att hitta sätt som passar just er två. Läs vidare under "För partnern".

 4. Massagetekniker – Att få massage under värkarbetet ger ovärderlig smärtlindring, lugnar och stärker värkarbetet. Tillsammans får ni träna på olika tekniker.

  AnnasProfylax ger

 • En väl beprövad, enkel och naturlig metod att hantera smärta och stress genom andning och avslappning.
 • Fysiska och mentala strategier att ta till under förlossningens olika skeden.
 • En trygg och informerad partner vid mammans sida som kan hjälpa och stötta både fysiskt och mentalt.
 • Partnern en konkret och tydlig roll under förlossningen och möjlighet att förbereda sig som coach under förlossning.

Vilket upplägg passar er?

Kursen är sex timmar och fördelas på två eller tre tillfällen. Välj det upplägg som passar er.

 • Två kurstillfällen under två veckor
  Tre timmar per tillfälle kvällstid eller helg med en veckas mellanrum, då ni testar tekniker, samlar frågor och tränar.

 • Webbkurs eller vårt träna-hemma paket med bok och dvd

 • Intensivkurs, två dagar efter varandra
  Om ni har kort tid till förlossningen eller bara vill gå kursen mer intensivt och koncentrerat. Kursinnehållet är detsamma men fördelat på tre timmar per tillfälle två dagar efter varandra. Ställer högre krav på koncentration och energi hos deltagarna och lämnar mindre tid för träning och eftertanke.

 • Privatkurs, tre timmar med en kursledare. Om ni inte vill eller har möjlighet att gå någon av våra ordinarie kurser kan ni boka privatkurs. Ni får hela kursinnehållet och full tillgång till kursledaren under en koncentrerad tid. Vår egen Tränings-DVD "Innan du föder" ingår.

Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Vill du få vårt nyhetsbrev - anmäl dig här:

Jag godkänner att min e-postadress lagras hos Profylaxgruppen.

 

Följ oss på facebook Gilla oss på facebook

Kurslokal
Katarinavägen 19, 2tr i Stockholm
(ATP Ateliers lokaler)

Postadress
Arkitektvägen 47
168 32 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.