"AnnasProfylax funkade nästan för bra!"

Hej!
Jag och min sambo gick grundkursen i slutet av maj, därefter tränade vi en del på andningen, men var inte jätteflitiga. I fredags bestämde sig vår lilla tjej för att komma ut.

Värkarna började på natten, men jag kämpade på och andades mig igenom dem. De glesades ut på morgonen och då började vi fundera på om det var förvärkar...vid tiotiden tog det lite mer fart igen och vi började fundera på om det var på riktigt.

Hela tiden använde jag mig av andningen och upplevde att jag hade kontroll. Vid halv tolv brast det plötsligt när jag inte hann med att påbörja andningen då jag fick en värk när jag satt på toan. Plötsligt blev allt väldigt akut och jag började kräkas. Vi ringde BB som sa att vi skulle komma, men då var jag inte längre kapabel att förflytta mig. Det blev ambulans med blåljus till BB, hela tiden använde jag mig av profylaxandningen. Kom in kl 14 då var jag 8 cm öppen. Vår dotter föddes kl 14:32.

Sammanfattningsvis vill jag bara säga att profylaxandningen var kanonbra, kanske lite för bra. Men man lär sig, nästa gång åker vi in tidigare.. Stort tack för en bra kurs. Trevlig sommar!

Med vänlig hälsning,
Anna E

 

AnnasProfylax - en riktig profylaxkurs


VÄLKOMMEN TILL ANNASPROFYLAX

Aktuella kurser hittar du här.

Som blivande föräldrar är det lätt att få och fyllas med enorma mängder information via bl a sociala medier. "Vad gör vi med alla dessa mammor som kan lika mycket som vi?" - var rubriken på en seminarium för barnmorskor för några år sedan.

Den fråga vi ställer oss är - hur hjälper det dig att föda "bättre" om du vet hur en grad fyra bristning ser ut? Eller hur barnmorskan gör för att mäta hur öppen du är eller hur CTG apparaten fungerar?

AnnasProfylax handlar om att konkretisera det du och din partner kan göra - dvs hur andas du när det gör ont? Hur krystar du på ett sätt som minskar risken för bristningar i underlivet? Hur kan du som partner göra om din kvinna får panik? Hur undviker du att få panik själv???

AnnasProfylax är kursen som ger dig och din partner enkla och tydliga strategier och inspiration. Hur föder man barn? Hur kan jag möta och hantera smärta? Hur kan jag som partner ge det allra bästa stödet och hjälpa min kvinna att känna sig lugn och trygg? Vad vi kan göra hemma eller när ni är ensamma på rummet?

Du vet att allt kan hända - vi säljer inte in någon drömförlossning, MEN, med rätt verktyg och träning kan förlossningen bli en, inte bara positiv upplevelse, utan faktiskt något som är lite spännande, ett äventyr, en riktig födelsedag. Bonusen är att forskning visar att bebisen mår bättre och riskerna för komplikationer minskar när ni gör rätt saker.

Aktuella kurser hittar du här.

ANNASPROFYLAX KLASSAT SOM FRISKVÅRD
Du kan boka både fysiska kurser och webbkurser via Benify, Actiway, epassi, Wellnet, Söderbarg & Partners och Min Friskvård. Har du eget företag kan du dra kostnaden som friskvård - på begäran kan du få ett utförligt kvitto med all nödvändig information mailat till dig som pdf.

AnnasProfylax handlar om hur ni kan tänka, träna och göra innan och under födelsen. Målet är att ni ska få en fin förlossning och en bra start på ert föräldraskap. Alla våra kursledare är skickliga profylaxinstruktörer och pedagoger med egen erfarenhet av att föda med AnnasProfylax.

Förberedelse som gör skillnad

Att andas och slappna av fastän det gör ont kräver träning. När du är stressad, har ont eller blir rädd, har kroppen en tendens att göra precis motsatsen - därför behöver du lära in ett nytt beteende. För att ha goda marginaler rekommenderar vi att man går kursen ca två månader före beräknat förlossningsdatum, från vecka 32 och framåt. Då finns det gott om tid för träning, reflektion och förberedelse. Det är självklart aldrig för sent att gå kursen. Bättre att ha tränat en gång än inte alls.

Aktuella kurser hittar du här.

Kursens fyra vitala byggstenar

1. Andning och avslappning - När vi har ont spänner vi kroppen automatiskt. Rätt andningsteknik och avslappning gör att du upplever mindre smärta. Med hjälp av andningen ”kapas” smärttopparna och livmoder och barn säkras en jämn syretillförsel.

2. Mental förberedelse – Hur du tänker spelar roll. Med ett mål i sikte är det lättare att orka hela vägen. Under kursen skapar ni en färdplan med målbilder, hittar strategier för olika situationer och tränar visualisering.

3. Partnerns Roll – Hur kan du som partner känna dig trygg och vara det bästa stödet för din kvinna? Du får egna verktyg så att du kan hjälpa mamman till ökad avslappning. Vi hjälper er att hitta sätt som passar just er två.

4. Massagetekniker – Att få massage under värkarbetet ger ovärderlig smärtlindring, lugnar och stärker värkarbetet. Tillsammans får ni träna på olika tekniker.

Aktuella kurser hittar du här.

Upplägg

AnnasProfylax Grundkurs är uppdelad på två (2) tillfällen á tre (3) timmar. Tillfällena ligger dagarna efter varandra på helg- eller kvällstid. Det gör det möjligt för dig och din partner (eller den du kommer ha vid din sida) att resa till Stockholm om du bor någon annanstans eller vill gå kursen koncentrerat av andra anledningar. Med er hem får ni ett helt paket med träningsfilmer, kursmaterial och fördjupande veckobrev.

Åter till Söder

För närvarande håller vi våra kurser i ATP Ateliers vackra lokaler på Katarinavägen 19 vid Slussen med bedårande utsikt över vattnet och Gamla Stan. Enklast tar du dig dit kommunalt med buss eller tunnelbana, T-Slussen (uppgång Södermalmstorg). Om du/ni kommer med bil, finns det ett bra parkeringsgarage vid Renstiernas gata 5 (Stigbergsgaraget) på kort promenad avstånd.

Hör gärna av dig om du har frågor på telefon 08-758 02 10 eller till kurser@profylaxgruppen.com.

Välkommen!

Anna
Förlossningscoach

Aktuella kurser hittar du här.


Läs mer om våra kurser

Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Vill du få vårt nyhetsbrev - anmäl dig här:

Jag godkänner att min e-postadress lagras hos Profylaxgruppen.

 

Följ oss på facebook Gilla oss på facebook

Kurslokal
Katarinavägen 19, 2tr i Stockholm
(ATP Ateliers lokaler)

Postadress
Arkitektvägen 47
168 32 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.