Profylax gör skillnad

Det pågår forskning kring hur psykoprofylax påverkar födandet. Anna Wilsby har utbildad personal på Mölndals sjukhus i hur man kan coacha mamman under förlossningen. Här har man sett att det nya förhållningssättet leder till att färre behöver kejsarsnitt. Det vi ser i våra enkätsvar ger också en tydlig bild av att förberedelse ger bättre förlossningar både vad gäller totalupplevelsen men också vad gäller komplikationer som bristningar och kejsarsnitt.

Läs citat från våra kursdeltagare efter förlossningen!

I det här diagrammet har vi jämfört förlossningsstatistik från Statistiska Centralbyråns medicinska födelseregister (förstöderskor i Stockholm 2008: 12 255 st)  med ProfylaxGruppens enkätsvar. Enkäten bygger på ca 1500 svar från förstföderskor Stockholm samma tidsperiod, som behandlats i vår enkätdatabas.

Så föder våra kursdeltagare jämfört med övriga StockholmKursdeltagarna efter förlossningen

Den enkät som skickas ut till deltagarna efter födseln ger oss svar på hur förlossningen har gått, hur de haft nytta av psykoprofylaxen under förlossningen och hur de ser på kursen i efterhand. Enkätsvaren bygger på ca 4000 respondenter.


Hur kände mamman sig huvudsakligen inför förlossningen under graviditeten?
Hur skulle du/ni på ett övergripande plan sammanfatta hur du/ni upplevde förlossningen?


Hur väl upplevde din partner att han/hon kunde använda kunskaper från AnnasProfylaxkurs för att stötta dig?Vilket omdöme vill du/ni nu - efter att ha fött - ge AnnasProfylaxkurs som helhet?Skulle du/ni rekommendera en vän/bekant att gå Annas Profylaxkurs?Citat från kursdeltagare efter förlossningen

Min första förlossning slutade med urakut snitt och var fram tills dess inte heller någon positiv upplevelse. Jag tyckte jag saknade verktyg för att hantera smärtan på ett bra sätt. Därför ville jag gå en profylaxkurs inför denna förlossning. Jag blev direkt efter kursen fylld av tillförsikt och känslan av att jag hittat något som skulle kunna fungera, var jättehärlig. När förlossningen väl satte igång tappade jag visserligen helt självförtroendet för en stund men sen märkte jag att det jag övat på fungerade! Och nyss slog det mig att jag verkligen kände det som om jag var i kontroll och att jag kände mig trygg under hela förlossningen vilket var vad jag önskade innan. Det var helt igenom en fantastisk upplevelse och det gjorde inte ens så ont som jag hade trott! Jag anser att det helt och hållet är tack vare profylaxkursen som jag fick en så positiv upplevelse den här gången (och inte kände mig orolig sen förra förlossningen). Så jag rekommenderar Annas profylaxkurs för alla jag känner nu...

 ­


Jag födde min son i vecka 32 och var totalt oförberedd på detta. Andningen jag lärde mig på kursen hjälpte mig otroligt mycket. Med hjälp av den kunde jag slappna av och minska min oro för hur allt skulle gå vid denna för tidiga födsel. Jag blev lugnare, starkare och mindre rädd. Utan kursen skulle känslan av rädsla varit betydligt större.Jag måste ha andats rätt då det lindrade smärtan och jag andades mig igenom värkarna. Personalen frågade om jag gått en profylaxkurs och jag nämnde Annas profylax och personalen hade hört enbart positivt om kursen.Så här i efterhand så var kursen framför allt bra för min partner som kunde stötta mig på ett mycket bra sätt. Detta i sin tur var bra för mig. Själva förlossningen var så intensiv och jag var nästan inte kontaktbar så det var viktigt för min partner att känna sig trygg i vad som skedde och veta hur han kunde hjälpa mig.

­


Att föda barn är en fantastisk upplevelse! Kroppen vet vad den ska göra, just go with the flow! För mig var tryggheten o gemenskapen med min sambo helt avgörande. Min sambo var helt fantastisk, han stöttade mig på det bäst tänkbara sättet, tack for tipsen från AnnasProfylax. Tack för en kanon utbildning, jag hoppas vi ses igen, för jag vill gärna föda fler barn.Jag var otroligt förlossningsrädd och ville inte ens tänka på förlossningen fram till månad 6 då min barnmorska rekomenderade Annas profylax. Efter kursen förändrades hela min syn på förlossningen och jag började känna mig lite förväntansfull. Det hela slutade med vattenavgång klockan fyra på natten i v39 + 3d, en timme senare kom värkarna och jag och min partner satte igång med vår andning. Klockan 7 skrevs vi in och då var jag öppen 6 cm. Vi använde oss av Annas profylax genom hela förlossningen. Testade lite lustgas i några värkar men den störde min andning så min partner "hämtade" upp mig till rätt andning igen. Min partners roll blev så otroligt viktig. Klockan 15 satte mina krystvärkningar gång, 4 timmar senare fick jag hjälp av en sugklocka och 18.46 kom vår älskad Saga. Jag är SÅ glad att vi förberedde oss med Annas profylax då det blev det enda rätta för oss.Jag har aldrig trott mig om att kunna föda barn och var helt övertygad om att det skulle göra så ont att jag skulle dö! Men så blev det inte alls tack vara kursen och min fantastiska man!Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Vill du få vårt nyhetsbrev - anmäl dig här:

Jag godkänner att min e-postadress lagras hos Profylaxgruppen.

 

Följ oss på facebook Gilla oss på facebook

Kurslokal
Katarinavägen 19, 2tr i Stockholm
(ATP Ateliers lokaler)

Postadress
Arkitektvägen 47
168 32 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.