Nybakade instruktörer

Till vänster Examensdagen för vårens certifiering - här tillsammans med kursledarna Anna Wilsby Frisk och Jane Fogelstrom. Från vänster: Marie, Rea, Frida, Linda, Anna, Nada, Jane (kursledare), Malou och Anna (kursledare).

"Tack för en superbra kurs! Jag har dagligen stor nytta av den i mina samtal med blivande föräldrar på mödravården! Anna och Jane är fantastiskt inspirerande kursledare och de gör det så bra tillsammans!" Marie-Louise Löfqvist bm Helsingborg

"Bra blandning av teori och praktiska övningar där man fick uppleva hur metoden fungerar."

"Efter att ha gått utbildningen till Licensierad Profylaxinstruktör är det mycket roligare att hålla Föräldrautbildningarna."

Kikki Johansson
Barnmorska MVC Varberg

"I utbildningen har jag fått en styrka och glädje i att leda föräldragrupper."

Maria Malmberg
Barnmorska MVC Märsta

"En smittande entusiasm, stort engagemang samt bra och tydliga verktyg riktad mot alla kategorier inom professionen."

"Efter att ha gått utbildningen har jag fått redskap till att bli en bättre föräldragrupp-ledare."

Annika Johansson
Barnmorska MVC Varberg

 

Certifierad Profylaxinstruktör

Bli en inspirerande kraft och få fler verktyg och strategier


Nästa utbildningsstart: 19 februari 2020


Vill ni kunna erbjuda profylaxträning inom ramen för er egna föräldrautbildning? Vill du bli en bättre pedagog och mer inspirerande när du håller föräldragrupper? Vill du som förlossningsbarnmorska ha tillgång till fler verktyg och mer aktivt kunna möta och bemöta föräldrar? Vill du kunna utbilda och träna dina kollegor? Då är det här utbildningen för dig!

Vi erbjuder en unik utbildning för vårdpersonal som vill fördjupa sina kunskaper inom profylax, effektiva stödtekniker och pedagogik. Utbildningen är både praktisk och teoretisk. Den omfattar mentala såväl som fysiska tekniker, gruppteori samt kursledarskap. Utbildningen vänder sig både till personal inom mödravård och förlossnin­g.
Innehåll

­ Under utbildningen får du grundläggande träning i och hur man lär ut:
• Andningstekniker och avslappning
• Massagetekniker och beröring­
• Krystträning
• Coachningsstrategier som vårdpersonal/partner
• Mentala verktyg och strategier, inför och under förlossningen
• Att bemöta olika föräldrar innan och under förlossningen
• Effektiva pedagogiska verktyg

Den pedagogiska tråden löper genom hela utbildningen. Allt vi går igenom tränar vi praktiskt och du får träna på hur du kan lära ut på ett pedagogiskt och inspirerande sätt.
Vi arbetar med gruppdynamik och hur vi som processledare kan hantera olika grupper och människor.

Upplägg
Utbildningen består av sex heldagar fördelade på tre tillfällen. Viss inläsning av litteratur sker innan första tillfället, annan litteratur läses under utbildningens gång.

Mellan tillfällena ingår att skapa en utbildning och studera och anpassa det egna beteendet i det dagliga mötet med gravida och födande.

Arbetar du på mödravården innebär examensarbetet att du ska anpassa den egna föräldrautbildningen till att innehålla den profylaktiska träningen. Arbetar du på förlossningen kan utbildningsupplägget omfatta hur du ska lära ut detta till kollegor, till de födande paren samt rutiner såsom inskrivning, telefonrådgivning och förlossningsvisningar,

Arbetar du inom den privata sektorn får du sluta ett särskilt avtal för att kunna hålla AnnasProfylax. Kontakta Anna för er mer information: anna.frisk@profylaxgruppen.com

Pris
Priset för utbildningen är 10 000kr exkl moms/block, totalt 30 000kr exkl moms.

I priset ingår ett omfattande kursmaterial, böcker, övningar, upplägg samt träningsdvd. Under utbildningstiden har deltagarna tillgång till AnnasProfylax Webbkurs som ett extra stöd till träningen. Efter utbildningen görs återkopplingar och gruppcoachning online för fördjupning och inspiration.

Vi erbjuder en certifiering på våren och på hösten. Utöver dessa tillfällen kan vi hålla utbildningen på plats om ni är fler än fem deltagare. Fördelarna med att hålla på plats, hos er, är stora om man tänker på rese- och boendekostnaderna. Å andra sidan brukar deltagarna uppskatta att komma till Stockholm och vår fina lokal vid Mariatorget.

Därför certifiering
Vi har skapat en certifiering kring vårt koncept för att erbjuda en utbildning med hög kvalitet. Med certifieringen i ryggen ingår man i vårt nätverk för fortsatt lärande och kompetensutveckling. Vi erbjuder årligen erfarenhetsträffar för alla certifierade. Genom att utbilda sig hos oss och sedan fortsätta att ingå i vårt nätverk med årliga gemensamma träffar och uppdateringar, intern bollplankning, borgar vi för en hög kvalitet och gemensam utveckling.

Behörighetskriterier

Utbildningen till Certifierad Profylaxinstruktör förutsätter att du har en hög grundnivå kompetensmässigt av graviditet och födande. Du är antingen barnmorska, undersköterska, läkare eller att du genom annan erfarenhet arbetat mycket med gravida och födande.

Utbildningadatum år 2020

Certifiering våren 2020
Block 1: 19-20 feb
Block 2:  3-4 mars
Block 3:  1-2 april
Plats: Stiftsgården Åkersberg, Höör (Skåne)
Tid: 09.00-16.30 (fika från 08.30)

Certifiering hösten 2020
Block 1: 1-2 okt
Block 2: 3-4 nov
Block 3: 1-2 dec
Plats: Karlaplan 9B (Smedjan), Stockholm
Tid: 09.00-16.30 (fika från 08.30)


Är ni fem eller fler har jag möjlighet att hålla utbildningen hos er – för mer information kontakta mig, Anna Wilsby Frisk, på 08-758 02 10 eller eposta: anna.frisk@profylaxgruppen.com

Välkommen!

-Jag är fullproppad av tacksamhet att min arbetsgivare förstod betydelsen av att jag fick gå kursen. Sen är jag fullproppad med bra kunskap o verktyg som jag vet att föräldraparen jag möter kommer att få massor nytta av. Jag har slutligen även berikats av mötet med mina fina kurskamrater o Anna Frisk så jag kan inte vara annat än nöjd.
                                                                                                                               Barnmorska Gerd Wikström Piteå

"Utbildningen till certifierad profylaxinstruktör var betydligt tuffare än jag förväntat mig. Det är främst en utbildning i hur man lär ut profylax. Genom att torrsimma dvs öva, öva och åter öva inför kursledare och de andra deltagarna utvecklas en säkerhet och trygghet inom profylax och hur man förmedlar kunskapen till blivande föräldrar och kollegor.

Dessutom har utbildningen fått mig att växa som person. Jag är mer säker i min roll som förlossningsbarnmorska och vågar ta plats och bidra med mina kunskaper inom profylax.

De pengar som kursen kostar anser jag vara den bästa investering kliniken gjort på mig. Att utbilda sin personal inom profylax är något som kommer hela kliniken till godo oavsett var på kliniken man arbetar. Jag rekommenderar alla kliniker att skicka minst två till samma utbildning så att man kan ha stöd i varandra."

                                                                                    Gith Höglund, förlossningsbarnmorska Höglandssjukhuset Eksjö­

Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Vill du få vårt nyhetsbrev - anmäl dig här:

Jag godkänner att min e-postadress lagras hos Profylaxgruppen.

 

Följ oss på facebook Gilla oss på facebook

Kurslokal
Katarinavägen 19, 2tr i Stockholm
(ATP Ateliers lokaler)

Postadress
Arkitektvägen 47
168 32 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.