Henriette, Mark och Samuel

Vårt allmänna omdöme om kursen är att den var oerhört professionell med en av de bästa och mest engagerande instruktörer vi någonsin stött på. Det vi hade mest nytta av från kursen var:

  • Självförtroende att "kräva" den förlossning vi ville ha.
  • Kunskap om de olika faserna av förlossningen.
  • Vetskapen om att värkvilan alltid är smärtfri hjälpte mig att behålla lugnet.
  • Kunskap om andning gav mig något att fokusera på under själva värkarna.
  • Mark fick en självklar roll genom att bland annat påminna mig om andningen de få gånger smärtan gjorde att jag kom bort mig.


Liv föddes med profylax!

"Vi vill bara tacka för all nytta och hjälp vi hade av att ha gått profylaxkursen! Jag hade jättemycket nytta av andningen! I latensfasen andades jag genom alla verkar jättebra vilket gjorde att personalen på Danderyds sjukhus inte trodde att förlossningen satt igång varken i telefon eller när vi kom till sjukhuset. Efter två timmar blev jag undersökt och var då öppen 5 centimeter. Fick mycket beröm för andningen. David min sambo var ett jättestort stöd och han hälsar att det var mycket tack vare kursen. Förlossningen blev sedan långdragen och jag fick längre fram, lustgas och epidural, men största delen var utan smärtlindring. Liv föddes vaginalt utan sugklocka, nästan ett dygn efter att vi kommit till sjukhuset.
Jag fick inte mycket bristningar."

Karin

Fantastisk kurs

Fantastisk bra kurs och oerhört engagerad, kompetent och karismatisk kursledare som är ruggigt bra på att hålla engagemanget uppe hos alla deltagare genom hela kursen! Information, tips och råd blandas med övningar, egna erfarenheter och givande exempel. Seriöst och professionellt kombineras med humoristiska och avslappnande inslag. Kommer rekommendera alla jag känner att gå denna kurs. För första gången på 7 månader känner jag mig laddad och peppad inför förlossningen istället för nervös och rädd. Den känslan är ovärderlig och kommer påverka förlossningen - det är jag övertygad om. Tack! Anna och Carl
 

99% nöjda deltagare!

Idag har vi utbildat mer än 67 000 blivande föräldrar i profylax. Till vår glädje ser de allra flesta är nöjda eller mycket nöjda med vår kurs. Av våra partners uppger 85% att de hade stor nytta av kursen under själva födseln. Dessa uppgifter baseras på den mailenkät som alla våra deltagare får efter kursen. Här nedan ser du svar från ca  12 500 kursdeltagare. Lite längre ned finns citat saxade ur enkäterna.
Läs citat från kursdeltagarna.

Så tycker kursdeltagarna om kursen.....om kursledaren

Citat från enkäten

Jag kan inte nog säga hur bra kursen var för mig. Kursledaren var fantastisk! Jag gick från att vara extremt förlossningsrädd ur ALLA aspekter till att nästan se fram emot förlossningen på mindre än tre timmar! Det går inte att värdera i pengar. Trodde inte det var möjligt att bli av med skräck så fort, särskilt inte som jag under hela graviditeten försökt att få bort alla orosmoln men inte lyckats utan bara gjort det värre. Det var nästan som magi vad kursen åstadkom på så kort tid. Har inte fött än men ser faktiskt fram mot att testa det. :-)


Är själv barnmorska och har arbetat på förlossningen i flertalet år. Var lite orolig för att kursen inte skulle stämma med den "verklighet" jag ser på förlossningen. Jag behövde inte vara orolig! Jag och min partner blev glatt överraskade över kursen. Vi fick många bra verktyg att med oss hem och träna på inför förlossningen. Min partner känner sig stärkt som coach och vi båda två känner oss mer förberedda och sammansvetsade inför det stora som väntar oss. Ett stort tack för en mycket bra kurs som jag varmt kommer att rekommendera!

Vi har gått på er intensivkurs och både jag och min man tycker att det blev för mycket info på för kort tid. Men så är det väl med intensivkurser. Men vi (speciellt min man) hade svårt att ta till sig allt och kunna vara koncentrerad hela tiden. Annars var kursen bra och kursledaren var väldigt engagerad!

Överlag en mycket bra kurs enligt både mig och min partner. Bra med mycket praktiska övningar och genomgång av förlossningsförloppet. Inget flum, vilket vi tackar för! :o)

Jag har aldrig någonsin varit så nöjd med en kurs och vet att min partner känner likadant. Vi har rekommenderat er till vår barnmorska för att hon ska kunna sprida informationen om att ni finns i Västerås. Kursledaren var toppen och det har varit väldigt lärorikt och betryggande att gå kursen. Vi känner oss väl förberedda för förlossningen! Det enda vi kan konstruktivt kritisera är att det gärna hade fått vara ett kurstillfälle till så vi hade kunnat repetera och fråga mer efter att ha tränat hemma. Det blir väldigt intensivt med bara två gånger.

Som lesbiskt par uppskattade vi oerhört mycket att kursledaren sa "partner", "coach", och andra könsneutrala benämningar istället för att referera till "mannen" och/eller "pappa", något som vi tyvärr råkar ut för i andra sammanhang inom tex sjukvården. Vi är mycket nöjda med kursen och kommer starkt rekommendera den till andra blivande föräldrar.

Först hade vi tänkt att gå kursen som är vid två tillfällen, men vi är glada att vi gick kursen som är vid tre tillfällen. Det gav oss tid att smälta all information och prata mer. Känner oss peppade inför förlossningen och har fått verktyg att hantera smärtan. Kursledaren var fantastiskt kompetent och lärde ut på ett positivt och inspirerade sätt. Skulle verkligen rekommendera vänner att gå kursen hos er! Tack! //Snart två-barns föräldrar

Kändes lite stressigt sista gången. Vissa saker ströks på agendan och jag tror att andningen hade kunnat minskats i omfattning något. Mkt bra kursledare!!!


Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Vill du få vårt nyhetsbrev - anmäl dig här:

Jag godkänner att min e-postadress lagras hos Profylaxgruppen.

 

Följ oss på facebook Gilla oss på facebook

Kurslokal
Katarinavägen 19, 2tr i Stockholm
(ATP Ateliers lokaler)

Postadress
Arkitektvägen 47
168 32 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.