AnnasProfylax Webbkurs

Kurs hemma, när du har tid

AnnasProfylax Webbkurs är en kurs som du och din partner/stödperson går i lugn och ro hemifrån. Allt du behöver är en dator med internetuppkoppling. Din kursledare är Anna Wilsby numera Frisk, som grundade AnnasProfylax. Till sin hjälp har hon paren Anders & Johanna samt Anna-Lee och Michael som hon visar på, instruerar och vägleder in i profylaxen. Merparten av övningarna är fysiska/praktiska, men kursen innehåller även vissa skrivuppgifter med underlag som kan laddas ned och skrivas ut. När som helst under filmen går det att pausa och ta om ett visst moment.

Obegränsad kurstid i fyra veckor

Från och med att din betalning har gått igenom har du fri tillgång till kursens sju olika filmer och kursmaterial i fyra veckor. Under den tiden kan ni göra om kursen eller de olika avsnitten så många gånger ni vill.

Innehåll och upplägg 

AnnasProfylax Webbkurs är indelad i sju olika avsnitt:

1. Djupandning och Avslappning - Förlossningens första skede och värkvila.
2. Mellanandning - Förlossningens aktiva fas, när värkarna börjar ta i.
3. Lättandning - Förlossningens mest intensiva skede.
4. Mental Förberedelse - Tankarna påverkar kroppen och därmed förlossningen.
5. Massage - För trygghet, lugn och stimulans av förlossningshormon.
6. Coaching - Att göra, tänka, säga - när hon föder.
7. Krystning - Krysta mjukt och ändå effektivt.

Vår rekommendation är att du/ni gör hela kursen i ett svep första gången, för att därefter gå tillbaka och fördjupa de avsnitt ni känner att ni behöver träna mera på. Den totala kurslängden är ca 2-3 timmar, beroende på hur mycket tid ni lägger ned på övningarna. Till varje avsnitt ger Anna Wilsby en bakgrundsförklaring, visar själv och tillsammans med paren. Efter varje nytt moment uppmanas ni att pausa filmen för egna övningar.  Förutom kursfilmerna och övningsblanketter ingår en inspirationsfilm för mental förberedelse.

Övning ger färdighet

De flesta känner till att det är bra att andas och slappna av när man föder barn. Men det är först när vi provat, tränat och upplevt effekten av profylaxens olika verktyg som vi fullt ut kan ta till oss metoden. Precis som med allt nytt gäller även här devisen: "Övning ger färdighet".  

För att få ut maximal effekt av kursen är det viktigt att träna under kurstiden men även efter - ända fram till förlossningsstart. Symbolen "Paus för Träning" visas, när det är dags att öva hemma.  

När är det bra att gå?

Ni kan självklart gå kursen när som helst under graviditeten men från vecka 29 brukar förlossningen bli mer verklig och man har samtidigt tidsmarginaler om barnet skulle komma tidigare. Återigen gäller det att ha tid för träning, det är väl investerad tid som lönar sig när det är dags att föda sedan.

Webbkursens teknikkrav

Ni behöver:

  • En dator med internetuppkoppling
  • Bandbredd/Internethastighetskrav: Minst 500 kBit
  • Fungerar både på PC och Macintosh
  • Inget hårddiskutrymme används. Filmen streamas ut när ni tittar. 
  • Har ni tekniska problem, eller har frågor för att kunna komma igång, ring oss på tel. 08-758 02 10.

Pris och Köpvillkor­

Läs mer om priser, betalningssätt och villkor här.


 

Bilder från kursen

Röster om kursen

"När jag jobbade förra veckan på förlossningen hade jag hand om ett par som väntade sitt 1:a barn och hade gått AnnasProfylax Webbkurs under graviditeten.

Paret använde sig av profylaxen under hela förlossningen och hade ett så bra samspel. Partnern stöttade mamman med andningen och avslappningen, peppade henne när det var tuffast och hjälpte henne med olika massagetekniker. När kvinnan tappade kontrollen på andningen var partnern där och påminde om att andas och de andades tillsammans.

De hade med sig en Baby Body som den nyfödda bebisen skulle ha på sig efter förlossningen och en liten nalle som påminde paret hela tiden vart de var på väg. Varje gång värkarna var på väg att ta över så uppmanades kvinna att titta på bodyn och nallen för att hoppa på spåret igen och detta fungerade utmärkt. Mannen var nära hela tiden och upprepade nästan hela förlossningen tre ord andas, slappna av och vila. Förlossningen tog 10 timmar och avslutades med en fantastisk födelse.

Jag som barnmorska var mycket imponerad av deras förlossning och det finna samspelet. Hade jag vetat att denna förlossning skulle bli så fin hade jag filmat den och visat på föräldrakursen."                                                                            Mersa Granov (barnmorska)”När det blev aktuellt att gå profylaxkurs fanns det inga i Kalmar, så vi nappade på webbkursen. Det positiva är att man kan göra kursen när man själv har tid och i den takt man känner för. Vi känner båda två att vi har fått bra verktyg med oss inför förlossningen!”

Lise-Lotte Wallin, Kalmar

”Mina kompisar hade pratat väl om profylaxen, men själv hade varken jag eller sambon lust att gå en kurs ihop med andra. Tanken på att sitta och andas i grupp kändes inte bekvämt. Därför var webbkursen ett alternativ för oss. Vi kunde slappna av mer när vi satt hemma i soffan och övade. Jag tror att en nätbaserad kurs som denna hjälper fler par att ta steget och prova profylaxen.”

Anna Lind och Micael Flender


"Jag blev beordrad sängläge av min läkare, så vi kunde inte gå en vanlig kurs. Vi hade bra utbyte av webbkursen som vi upplevde som lagom lång, tydlig och konkret. En fördel var att man kunde styra kursen helt själv."

Görel och Meta Welff

Profylaxkurs är Friskvård

Enligt Skatteverkets regler klassas Profylaxkurs som Friskvård. Har du en Friskvårdspeng genom ditt arbete använder du det kvitto du får efter ditt köp av kurs, när du redovisar din friskvård hos ditt företag.
 
Vill ni också få en bra början på föräldraskapet?

Kurslokal
Karlaplan 9B, Lokal Smedjan, Stockholm

Postadress
Brötvägen 22
167 66 Bromma

Tel: 08-758 02 10   
Epost: kurser@profylaxgruppen.com

Vi nås säkrast på telefon mån-fre mellan kl 09.00-12.00. Din kursledares mobilnr hittar du på boknings-bekräftelsen.